Mat under tursegling

Utrustning, hamntips, boende

Moderator: Moderator

Bibbi
Inlägg: 4
Blev medlem: 14 apr 2018 20:24

Mat under tursegling

Inlägg av Bibbi »

På InFinit älskar vi god mat. Vi lagar med glädje mat på båten. Visst är det härligt att hjäpas åt att hacka och skiva och sen en steker och den andra gör sås etc. Underbart mysigt! Men det ska vara enkelt, snabblagat och näringsrikt.
Det är svårt med affärer numera nära hamnarna. Med vårt sätt gör att det räcker med affär var 3:e-5:e dag. Ja om inte ölen är slut förståss.
Vi semesterseglar 3-5 veckor varje säsong.
Vi inhandlar många matvaror hemma innan avfärd. På båten har vi en 18 liters kyl.
I babordskojens stuvfack har vi en stor väska med gröna bönor, svamp, tomatkross, wokgrönsaker, kokosmjölk, pasta, majonnäs, mathavre, bulgur, kvarngryn, tonfisk, olja (stor rapsolja och liten olivolja) bröd och makrill i tomatsås.

I facket under styrbordsfönstret har vi rejält med olika kryddor, citronflaska och buljong. Kryddor är A och O för god mat.

Kylen fyller vi med mjölk, grädde, bacon, korv, färs, creme fraiche, smör, ost, pålägg och Bregott.

I kölsvinet har vi många ägg, lök och lite andra grönsaker( de är dock inte långlivade).

Eftersom jag inte äter bröd, så steker vi ägg/omelett efter kvällsmat innan disk, som jag sen kan dela och lägga pålägg och majonäs mellan. Åh, äta under segling är en favorit.

Vi har massor med recept/tips om intresse finns. Och vi tar mer än gärna emot recept och tips. För hur gör ni?
Ett gott tips är att steka bacon med ev lök, hälla i tomatpuré, krydda gott och ha nån form av gryn/ pasta till. Mumsigt, Mättande, enkelt, snabbt och så gott.
Gast InFint Swe 1870