Västkustens IF-båtklubb

Välkomna alla VIFare med gastar, makar, fruar och barn till höstfesten lördagen 13e november i LSS klubbhus.

Denna kväll kommer vi att hänge oss åt IF-snack och ovanligt fina skaldjur, eller andra godsaker om man föredrar det. Vi samlas 18.30 till långbord med lite bildvisning, sång, kaffe och efterätt. Efter middagen blir det dans och mer snicksnack vid baren.

Anmäl dig redan nu för att vika en plats. Max 50 personer får plats inomhus. Barn får särskild underhållning och lite godare mat än spretiga räkor!

Anmälan görs till Joop senast den nionde november via mejl Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller sms: 0723-718186. Kostnad 250 kr per vuxen och 100 kronor per barn (under 18). Betalning via Swish (samma mobilnummer) eller kontant på kvällen. 

För adressen till LSS klubhus se VIFs kalender på högersida.

VIF Höstfest 2021 skaldjur

Kommentera   

Vilken vacker kväll det blev i tisdags! En underbar solnedgång ute på Långedrag utanför Saltholmen i Göteborg. Vinden räckte precis för att komma i mål! Och sedan hem, fast det tog sin lilla tid...

Tisdag 210907 1 1

Bild: Göran Ejdeling.

Kommentarer (1)   Kommentera   
Detta år får vi inte riktigt ihop träffen. Men denna lördag 28 Augusti seglas Johnnie Walker Cup från Björkö, Framnäs, och vi rekommenderar SRS-seglingen varmt för både nya IF-seglare och kappseglingsvana IF-seglare! För länk och info, se kalendern.
 
Styrelsen VIF.

 

Framnäs

Den fina gästhamnen på Framnäs, Björkö.

 

Kommentera   

VIF genomförde i veckan en fullbokad BRYGGSEGLING i Långedrag enligt Covid-bestämmelsernas max 8 personer. Via datorskärmen kunde ytterligare valfritt antal IF-seglare följa med i realtid. Ingemar Ådahl var reporter på plats och sände, Olof Johnsson underhöll publiken på bryggorna och visade sin båt som avslutning, Joop Somhorst var expert i internet-rummet. Vi fick så följa Göran Ejdeling på en 1,5 timmes tur över hans optimerade IF-båt live och fick tillexempel höra att kicken ska ha 12 gångers utväxling, och uthalet och akterstaget också bör vara riggade så att utväxlingen blir stor. Det är bra i hård vind när man som mest behöver platta ut seglen. Sen tittade vi på genuans cunningham, riggens lutning, vantens spänning och spinnakerrelaterade beslags placering. På bryggan höll publiken avstånd genom att sitta utspridda på omgivande båtar och på Zoom hade vi ca 10 personer som också hade egna diskussioner och delade trim och fix. Allt från användningen av dirk till gelcoatnyanser diskuterades. Det känns som att vi kommer göra om det här upplägget framöver och finslipa det. Kanske även göra en version på engelska för våra internationella vänner. Göran bryggseglar 1

Kommentera   

Äntligen! Nu börjar säsongen på Långedrag med både träningssegling på de kommande tisdagar i maj och bryggsegling (även online) på torsdag 20 maj. Seglingarna hålls på ett Corona säkert sätt. För mer information se kalendern för VIF.

LSS höstregatta 2014Anders Ewert med SWE 222 rundar först. Joop Somhorst och Bengt Cederblad med resp. SWE 1702 och SWE 1094 kommer inte långt efter. (Bild från LSS Höstregatta 2014) 

Kommentera   

Kära IF-förbundsmedlemmar,

Årsmötet hålls 28 februari 17.00-19.00 på Zoom som är en digital mötesplattform. Länkar och möteshandlingar kommer i vederbörlig ordning presenteras medlemmarna via email minst två veckor innan årsmötet. Alla hjärtligt välkomna, Zoom-möten hanterar lätt 100 personer.

Vänliga hälsningar

Styrelsen

Kommentarer (5)   Kommentera   

Nu är det klart att OIF ordnar SM!!! Efter flera spännande turer där alternativa klubbar stod på kö för att ordna IF-SM drog en Ännu Hemlig Klubb det längsta strået! Men de siktar på Stockholmsvatten så att säga. Mer information kommer ut här på hemsidan, löpande från OIFs SM-planerargäng med Lasse Andersson, Tina Andersson och Martin Rundström i täten. Men en sak är säker, det här kommer bli ett mycket roligt, klassiskt SM, det 50onde på raken i obruten svit. Välkomna, nya entusiaster för ert första SM, likväl som gamla IF-rävar för ert 40onde. Seglingssport är kultur.

Kommentera